Spine label printing

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Spine label printing

TSNZ Library
I have recently purchased a Dymo LabelWriter 450 Turbo to print spine
labels individually rather than in batches.

I have set SpineLabelAutoPrint to 'do' and set SpineLabelFormat to
<span style="font-size:13px; line-height: 90%"><itemcallnumber></span>
This was following advice I received from a list member.

When I click on the link to print spine label next to an item the print
dialogue box comes up and displays the Dymo label writer at the top but
nothing is displayed in the print preview – just the little blue dots going
round in a circle – and if I click on print nothing happens. If I change
the printer name to Epson which is my main printer the label is displayed
in the print preview and I can print it.
Can anyone suggest what I am doing wrong?

Jo Atkinson
Theosophical Society in New Zealand
_______________________________________________
Koha mailing list  http://koha-community.org
[hidden email]
https://lists.katipo.co.nz/mailman/listinfo/koha
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Spine label printing

Myka Kennedy Stephens
Hi Jo,

We recently did the same thing, except we purchased a plain Dymo 450 (not
the Turbo model). I found that I needed to tweak the printer settings on
the computer and the browser to get them to display and print correctly.
Things to check are the label size that is selected in the print dialog
box, as well as the margins and header/footer settings in the page setup.
All of these settings will depend on both the browser and your computer's
operating system. For example, I was able to access different page settings
in Firefox for Windows than Firefox for Mac OS X. Adjusting the margins in
Chrome are trickier, too.

I didn't have the experience you're describing (blue dots going around in a
circle), but I would suggest looking at your printer settings and page
setup.

Hope this helps,
Myka

On Thu, Feb 20, 2020 at 5:53 PM TS Library <[hidden email]> wrote:

> I have recently purchased a Dymo LabelWriter 450 Turbo to print spine
> labels individually rather than in batches.
>
> I have set SpineLabelAutoPrint to 'do' and set SpineLabelFormat to
> <span style="font-size:13px; line-height: 90%"><itemcallnumber></span>
> This was following advice I received from a list member.
>
> When I click on the link to print spine label next to an item the print
> dialogue box comes up and displays the Dymo label writer at the top but
> nothing is displayed in the print preview – just the little blue dots going
> round in a circle – and if I click on print nothing happens. If I change
> the printer name to Epson which is my main printer the label is displayed
> in the print preview and I can print it.
> Can anyone suggest what I am doing wrong?
>
> Jo Atkinson
> Theosophical Society in New Zealand
> _______________________________________________
> Koha mailing list  http://koha-community.org
> [hidden email]
> https://lists.katipo.co.nz/mailman/listinfo/koha
>


--
Deaconess Myka Kennedy Stephens, MDiv, MSLIS
Seminary Librarian and Assistant Professor of Theological Bibliography
Lancaster Theological Seminary
555 West James Street
Lancaster, PA 17603
717-290-8704
[hidden email]
https://library.lancasterseminary.edu
_______________________________________________
Koha mailing list  http://koha-community.org
[hidden email]
https://lists.katipo.co.nz/mailman/listinfo/koha