I can connect to Koha locally, but not from another machine

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

I can connect to Koha locally, but not from another machine

Craig Andersen
I can connect and use Koha locally, either by using http://machinename or by http://127.0.0.1 and it works fine.
 
If I try to connect to it using http:/IPaddress or http://machine name from another machine I get following error:
 
NOT FOUND the requested URL/ was not found on this server.
 
I checked the Apache error log which showed:
 
[error] [client ipaddress] file does not exist /htdocs
 
If I type the ip address into the browser on the server, rather than http://127.0.0.1 I get the Not Found error.
 
I'm at a loss.  When I first installed Koha I'm pretty sure that I was able to connect to it from another machine, but now when I'm ready to start testing some things out, it seems to get lost after connecting to the apache server. 
 
I'm using Firebox to connect.  Same thing happens with IE.  The server is running Debian Sarge and apache2.
 
Any ideas or help would be appreciated
 
Thanks in advance
 
Craig 

_______________________________________________
Koha mailing list
[hidden email]
http://lists.katipo.co.nz/mailman/listinfo/koha
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: I can connect to Koha locally, but not from another machine

Martin Woolley
On Saturday 25 Feb 2006 05:00, Craig Andersen wrote:

> I can connect and use Koha locally, either by using http://machinename or
> by http://127.0.0.1 and it works fine.
>
> If I try to connect to it using http:/IPaddress or http://machine name from
> another machine I get following error:
>
> NOT FOUND the requested URL/ was not found on this server.
>
> I checked the Apache error log which showed:
>
> [error] [client ipaddress] file does not exist /htdocs
>
> If I type the ip address into the browser on the server, rather than
> http://127.0.0.1 I get the Not Found error.
>
> I'm at a loss.  When I first installed Koha I'm pretty sure that I was able
> to connect to it from another machine, but now when I'm ready to start
> testing some things out, it seems to get lost after connecting to the
> apache server.
>
> I'm using Firebox to connect.  Same thing happens with IE.  The server is
> running Debian Sarge and apache2.

You have an error in your apache config, but from your description I can't
tell what it is.  This url http://www.openhgs.org.uk/it.cgi/koha shows how I
fixed a similar problem on our koha box (scroll down to 24/11/2005)

--
Regards
Martin Woolley
ICT Support
Handsworth Grammar School
Isis Astarte Diana Hecate Demeter Kali Inanna


*************************************************************
This email and any files transmitted with it are confidential
and intended solely for the use of the individual or entity
to whom they are addressed. If you have received this email
in error please notify [hidden email]

The views expressed within this email are those of the
individual, and not necessarily those of the organisation
*************************************************************

_______________________________________________
Koha mailing list
[hidden email]
http://lists.katipo.co.nz/mailman/listinfo/koha